2018: een stichting, een Europees verhaal, en een nieuw gesprek.

We zitten alweer twee weken in 2018, en dat betekent natuurlijk dat iedereen zijn uiterste best doet om de nieuwjaarsresoluties na te komen. Bij Dare to be Grey is dat niet anders. De eerste resolutie hebben wij afgelopen week dan ook meteen waargemaakt: de oprichting van onze eigen stichting!

Stichting Dare to be Grey

Als stichting is Dare to be Grey beter dan ooit tevoren in staat om de plek van het Grijze Midden te waarborgen. Ook zal deze structuur ons vele nieuwe mogelijkheden bieden. Om dit allemaal in goede banen te leiden zal de stichting geleid worden door drie zeer betrokken bestuursleden. Met trots presenteren wij U: Jacco Pekelder (Voorzitter), Jorrit Steehouder (Secretaris), en Susan Verstegen (Penningmeester). Alle drie waren ze twee jaar geleden nauw betrokken bij de oprichting van Dare to be Grey, en ze hebben zich sindsdien ook altijd voor de organisatie ingezet. Vanaf nu zullen zij die werkzaamheden met al hun toewijding in het bestuur voortzetten. Namens de andere leden van het team wensen wij ze veel plezier en succes in hun nieuwe rol!

Van links naar rechts: Susan Verstegen (Penningmeester), Jacco Pekelder (Voorzitter), en Jorrit Steehouder (Secretaris).

Wij zijn… Europeaan?

2018 zal ons vele, nieuwe uitdagingen bieden. De gemeenteraadsverkiezingen in Nederland komen eraan, en ook andere sociale en politieke ontwikkelingen zullen nieuwe beproevingen voor iedereen in het Grijze Midden met zich meebrengen. Bij Dare to be Grey zijn wij altijd op zoek naar nieuwe verhalen en nieuwe manieren om deze te vertellen. En dat kunnen wij niet alleen!

Met de opbouw van onze eigen organisatie eindelijk voltooid, kunnen wij ons dit jaar nog meer richten op samenwerkingen met andere, interessante partijen. De eerste daarvan die wij met trots aankondigen, is met het collectief van Are We Europe (AWE): een nieuwe generatie verhalenvertellers die zich richt op de vraag wat het precies betekent om Europeaan te zijn in een tijd van vervaagde grenzen en nieuwe verbindingen. Het zijn interessante vragen die ook wij aan de kaak willen stellen. Polarisatie is immers sterk verbonden met onze opvattingen over identiteit en is ook voorbij de grenzen van Nederland te vinden. De perspectieven van AWE zullen ons nieuwe mogelijkheden bieden om polarisatie in Nederland, en de rest van Europa, verder aan te pakken.

AWE – Coffee-Table-Style Best of 2017

Aangezien AWE zich, net zoals wij, inzet voor een verfrissend, genuanceerd, en persoonlijk narratief, is deze nieuwe samenwerking niet meer dan vanzelfsprekend. Benieuwd naar de verhalen die zij nu al te vertellen hebben? Breng dan zeker een bezoek aan hun website, social media pagina’s, en – last but not least – de Kickstarter voor hun allereerste hard copy oplage met daarin hun beste artikelen, reportages, en portretten uit 2017!

Eerste Hulp Bij Polarisatie

Naast onze nieuwe avonturen online, gaat Dare to be Grey ook offline hard aan de slag. Vorig jaar hielden wij een succesvolle pilot voor ‘Eerste Hulp Bij Polarisatie’; een spannende avond waarin wij met de bezoekers nieuwe tactieken uitprobeerden om polarisatie tegen te gaan wanneer het zich recht voor je eigen ogen afspeelt. Deze avond, die we samen met House of Deep Democracy en de Beweging hebben opgezet, smaakt naar meer, en wij gaan ons de komende tijd ook hard maken voor nieuwe gelegenheden om deze boeiende benadering met jullie te delen!

Eerste Hulp Bij Polarisatie: de Let’s Talk methode

Al met al, blijft de organisatie van Dare to be Grey druk bezig met het vinden van nieuwe manieren om mensen in de samenleving te verbinden en het Grijze Midden in de spotlights te zetten. Doe met ons mee! Hou onze website en social media pagina’s goed in de gaten, deel onze verhalen, ga – online en offline – zelf de gesprekken aan, en stuur ons vooral een bericht als je zelf een verhaal hebt die je het delen waard vindt!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *