Fake News checker

Nep Nieuws en Fake News, deze termen weten regelmatig headlines te behalen. Zo zijn enkele jongeren in Macedonië erg rijk geworden door de verspreiding van fake news. Kochten Russische groepen tijdens de Amerikaanse verkiezingen voor minstens 100.000 dollar aan misleidende Facebook advertenties. Werden er anti-immigratie bijeenkomsten georganiseerd. Werd er geprobeerd om verdeeldheid te zaaien rond politieke issues. En zijn er aanwijzingen dat er tijdens het Oekraïne-referendum nep nieuws circuleerde.

Gelukkig is nep nieuws in Nederland een relatief klein probleem. Maar wij hebben allemaal de verantwoordelijkheid om dit zo te houden. Wees daarom kritisch op wat je voorgeschoteld krijgt. In deze tijd van fake news ligt de verantwoordelijkheid van waarheidsvinding steeds meer bij jou. Vraag jezelf daarom kritisch af of alle feiten op tafel liggen, lees verschillende reportages over bepaalde gebeurtenissen en weeg deze af.

Twijfel je of een artikel Nep Nieuws is? Onze Fake News checker helpt je!

Download het bestand HIER als een pdf.

De Dare to be Grey Fake News Checker

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *