Die andere Grijze campagne

Ook wij bij Dare to be Grey lazen de afgelopen dagen de berichten over het project ‘de Grijze campagne’ van wijlen burgemeester Van der Laan. De campagne zou een Grijs alternatief willen bieden tegenover de zwart-wit wereldbeelden van extremistische groepen. De gelijkenissen met Dare to be Grey zijn snel gemaakt, maar daarbij is het belangrijk om te vermelden dat Dare to be Grey nooit betrokken is geweest bij het Amsterdamse project, noch er weet van had.

Het team achter Dare to be Grey – dé campagne tegen polarisatie – bestaat volledig uit (inmiddels afgestudeerde) studenten van de Universiteit Utrecht. De ontwikkeling van deze campagne vond meer dan anderhalf jaar geleden plaats en was volledig gebaseerd op onze eigen ideeën en ons eigen onderzoek. Het was een bijzonder creatief proces dat wij destijds ook uitvoerig via blogs hebben bijgehouden. Tijdens dit proces bezochten wij verschillende instanties, scholen en experts om ons concept kritisch te toetsen en verder door te ontwikkelen. Met onze eigen ideeën als fundament, de nodige feedback van experts, en zeker ook de persoonlijke verhalen die onze Grijze volgers in overvloed hebben gedeeld, is Dare to be Grey geworden wat het vandaag de dag is.

Al met al kunnen wij eigenlijk alleen maar gevleid zijn dat een dergelijk project ons concept en gedachtegoed probeerde uit te dragen. Jammer is het wel, dat hierbij gekozen werd voor het gebruik van schimmige constructies en acteurs. Grijze verhalen zijn namelijk overal om ons heen te vinden en dat is juist iets om met trots uit te dragen!

Dare to be Grey blijft dan ook  enige echte Grijze beweging, en dat zetten wij, met de inbreng van onze volgers en met alle transparantie, met veel enthousiasme door!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *