DtbG in de Volkskrant: “de tegenhangers van de boze Nederlander”

Weekendkrant gemist? De Volkskrant schreef over het ‘stille’ midden, de vergeten groep stemmers. Ook Dare to be Grey kwam aan bod:

“… Sinds een klein jaar bestaat er een heus platform voor het ‘grijze midden’: Dare to be grey. Begonnen als de inzending van studenten geschiedenis van de Universiteit Utrecht voor een internationale wedstrijd voor het beste idee voor een socialmediacampagne tegen extremisme. Ze wonnen. En besloten hun platform voor de ‘niet-gepolariseerde burger’ als een beweging voort te zetten, omdat ze duidelijk iets losmaakten. ‘We kregen veel bijval van genuanceerde denkers die zich niet gehoord voelen’, vertelt Jordy Nijenhuis (26). ‘Stem 15 maart grijs’ luidt de oproep voor de verkiezingen volgende week op Facebook.”

“Nijenhuis’ typering van het ‘grijze midden’: mannen en vrouwen die zich niet herkennen in gepolariseerde politieke standpunten ter linker en rechter zijde, maar samenwerking willen om maatschappelijke problemen op te lossen. ‘Ze maken zich zorgen om de richting die Nederland opgaat, om een beweging als Pegida en gewelddadige rellen om een asielzoekerscentrum in Geldermalsen. Het is een brede groep van VVD- tot GroenLinks-stemmers, met uiteenlopende culturele achtergronden.’ Ze vinden veel goed gaan in Nederland en fronzen de wenkbrauwen bij zwarte scenario’s en boude beweringen van sommige roeptoeters.”

“Zoals Rolf Mol (59) uit Hoorn, beleidsadviseur bij het UWV. Om een mogelijk misverstand meteen uit de wereld te helpen wil hij eerst even kwijt dat het grijze midden beslist ‘niet saai’ is. ‘Het is genuanceerd.’ Mol, zwarte kleding, zwarte bril, plaatste eind januari een foto van zichzelf op de Facebookpagina van Dare to be grey met de tekst: ‘Ik ben Rolf. Ik ben het midden niet vergeten. Ik ben grijs.’ Met daarbij een songtekst van Stef Bos …”

Het hele artikel kan op de website van de Volkskrant gelezen worden (helaas alleen voor abonnees).

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *