Ik Ben… Ans

“Werkzaam in de bovenbouw van het basisonderwijs, begin ik elk schooljaar weer met een klas vol individuen. Groepen met een grote verscheidenheid aan kinderen. Elke groep met zijn eigen diversiteit. Het is altijd weer een prachtige uitdaging om te zoeken naar verbindingen binnen zo’n groep. Niet werken vanuit tegenstellingen maar opzoek naar de overeenkomst: ‘wat bindt ons?’”

“Daar waar het soms schuurt of botst, is het mooi om het proces van het vormen van een mening te mogen begeleiden: ‘kijk je verder dan de wereld waarin je leeft en is het oké als je het soms ook even niet weet?’”

“Hoe leer je kritisch denken en welke vragen stel je daarbij? Hoe ga je met respect om met iemand die een andere mening heeft dan die van jou? En luister je wel echt goed naar die ander? In deze tijd is dat voor kinderen een hele uitdaging! Wij leven in een (digitale) wereld waarin iedereen zijn mening doordacht maar vaker ondoordacht wil laten gelden. Kinderen op weg helpen in dat mooie proces van beeld- en mening vormen is wat het onderwijs tot zo’n boeiend vak maakt!”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *