Het maatschappelijk debat verhardt. 

Felle discussies over zwarte piet, de vluchtelingenstroom en de plaats van de islam in onze samenleving zijn aan de orde van de dag. Vooral de extremen zijn hoorbaar: zwart en wit drijven het grijze midden met zijn brede diversiteit aan meningen, nuances en identiteiten steeds verder in het nauw.

De campagne Dare to be Grey gaat de polarisatie van de samenleving tegen door een open debat te promoten, waarin ruimte is voor genuanceerde meningen, twijfel en diversiteit en waar mensen echt naar elkaar luisteren. De campagne geeft stem aan de grijze massa tussen de kleine groep zwart- en witdenkers die het debat meestal bepalen.

Bekijk onze animatie HIER.

Dare to be Grey is de winnaar van de Facebook Global Digital Challenge en de Ambassade van de Verdraagzaamheid 2016.

Wat doen wij?

Dare to be Grey faciliteert een online platform tegen polarisatie, te vinden op onze verschillende social media-kanalen. Daarnaast organiseren wij regelmatig evenementen, zijn wij bezig met de ontwikkeling van een scholenprogramma en komt het tijdschrift GRIJS binnenkort uit. Tevens voorzien wij in …

Workshops

Wat is polarisatie en hoe kunnen relevante (maatschappelijke) kwesties 'grijs' benaderd worden? In workshops geven wij inzicht in de dynamieken van polarisatie en de oplossingen die 'grijs' denken kan bieden.

Gastcolleges

Voor een snelle introductie in polarisatie en 'grijs' geven wij presentaties en gastcolleges.

Campagnes

Door middel van (interne) campagnes kunnen wij organisaties, gemeenten en scholen 'grijs' kleuren.

Platform

De campagne Dare to be Grey wil de polarisatie doorbreken. Door een platform te creëren voor persoonlijke verhalen, bieden wij iedereen in het grijze midden een vooraanstaande plaats in het maatschappelijk debat. Kies ook jouw kleur in het grijze midden! Dare to be Grey!

Video's

De verschillende series '50 kleuren grijs' en 'Hoe grijs is...?' tonen nieuwe perspectieven.

Foto's

Met de fotoserie 'Ik ben Grijs' krijgt iedereen de kans zich uit te spreken voor het midden!

Social Media

Op facebook vindt u als eerste nieuwe foto's, video's en nieuwsitems. Like en volg ons!

Geïnteresseerd?

Voor vragen en meer informatie kunt u mailen.